Frågor och svar om kompis

29 Jul 2002, 11:11 167
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har under en längre tid samlat på kondomer av alla dess slag jag har även varit inne på affären och snattat kondomer. Jag ser inte detta som något konstigt men när jag berättade detta för en mycket god vän så skrattade han bara åt mej och kallade mej dumma saker som te x att jag är översexuell! Det va först då jag blev rädd att jag va översexuell. Så jag undrar om man kan bli översexuell av att samla på kondomer? Taksam för svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker du skall ta din kompis kommentar med ro, för att samla på kondomer innebär inte att man är översexuell, eller att man blir det för den delen heller. Många människor har ett intresse för att samla på saker och jag tycker inte det är konstigare att man samlar på kondomer än att man samlar på frimärken. Det är ju självklart inte bra om du snattar kondomer, men annars är det inget fel på att vilja samla saker oavsett om detta är kondomer eller något annat.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar