Frågor och svar om samliv

30 Jul 2002, 10:18 324
Annat, 0 år
Question


Hej jag har en viktig fråga...
Jag älskar min tjej för mycke för o ha samlag med henne...
Hon smeker mig alltid o ber om de men ja vill inte ha samlag för att ja känner att ja älskar henne för mycke..
Det känns som om jag har samlag med henne så kommer ja straffa mej själv för de på nått sätt. Snälla hjälp mej ja älskar henne så o vill verkligen att de ska funka o ha samlag mellan oss två!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag vet inte varför du ser det som att du skulle straffa dig själv om du hade samlag med henne när både du och hon verkar vilja älska tillsammans. Det låter som om sex är något som på ett eller annat sätt känns skamligt för dig och något som man inte gör med den man älskar väldigt mycket. Egentligen är det ju oftast tvärtom att det är just den man älskar väldigt mycket som man vill ha sex med och då sex också känns mest rätt. Men tydligen är det någonting som får dig att tänka så här. En lösning på problemet kan vara att du helt enkelt tar upp detta med din flickvän och berättar hur du tänker. Hon kanske kan hjälpa dig att tänka annorlunda kring detta så att du kan ha samlag med henne utan att känna så här. Skulle inte det funka så råder jag dig att vända dig till närmaste Ungdomsmottagning och prata med kuratorn där. Tillsammans kan ni säkert komma fram till vad det är som får dig att tänka dom här tankarna, och hur du skall kunna förändra det hela. Men prova först att prata med din flickvän och försök vara så ärlig som du kan så kanske ni löser det tillsammans utan inblandning av någon utomstående.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar