Frågor och svar om alkohol

1 Aug 2002, 20:15 233
Tjej, 0 år
Question


Hej. Jag är en tjej på arton år som har fått ett problem. Min pojkvän är 22 och vi har varit tillsammans i två år. För ungefär en månad sedan var vi båda ganska fulla. Han ville ha sex, men jag var trött. Men vi började ha förspel i alla fall. Till slut förde han in den och det gjorde jätte ont. Jag sa att det gjorde ont och att jag inte ville. Men han fortsatte i alla fall... tills han kom. Jag fattade inte förrän dagen efter vad som hade hänt, och han skämdes jätte mycket och gör det fortfarande. Jag mår också dåligt av det, och vårt sexliv är totalt dött. Jag har tappat lusten totalt. Det jag mest undrar är i fall han och jag kan gå till någon och prata om det, eller om det rubriceras som ett brott och han blir anmäld. Jag är älskar honom fortfarande, men det jag inte förstår är; vad drev honom att fortsätta trots att jag hade ont och inte ville. Och om jag nu inte ställer upp på sex kanske han söker sig till någon annan. Jag vet inte vad jag ska ta mig till

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ni kan gå och prata med någon om detta utan att han behöver bli anmäld. Jag tycker det är bra om ni tar tag i det tillsammans eftersom ni uppenbarligen älskar varandra och vill ge förhållandet en chans trots det som hänt. Mitt råd är att ni vänder er till närmaste Ungdomsmottagning och pratar med kuratorn där, så ni kan få hjälp att reda ut era känslor inför det som hände och även få svar på dom frågor som ni säkert båda två går och bär på. Jag kan inte här ge dig svar på varför din pojkvän inte slutade, men sannolikt spelade alkoholen en stor roll i det hela, även om det aldrig får vara någon ursäkt att man är full. Man har självklart ett ansvar att inte supa sig så full så man tappar kontrollen över vad man gör, men tyvärr har jag sett sådana här saker hända alltför många gånger, och att killar/tjejer som normalt är hyggliga personer gör idiotprylar när dom får för mycket i sig. Men, detta är sådana saker som ni kan prata om tillsammans med kuratorn ni träffar. Bli dock inte förvånad ifall din kille är lika frågande som du själv inför hur han kunde bete sig som han gjorde. Det är nämligen inte ovanligt det heller.

När det sedan gäller den rädsla du har för att han skall söka sig till någon annan ifall ni inte har sex, så tycker jag att du skall fundera över ifall du verkligen är beredd att ha sex, vilket uppenbarligen inte känns bra för dig, bara för att han inte skall hitta någon annan. Jag tror att du gör dig själv mest illa i längden om du gör något sådant. Och om ni älskar varandra och mår dåligt av detta båda två, så ser jag inget skäl till att varken han eller du skulle gå ut och hitta någon annan bara för att ni för tillfället har problem. Försök lös problemen med hjälp av någon utomstående istället så tror jag inte att varken du eller han behöver vara rädda för att förlora den andre.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar