Frågor och svar om förhållande

1 Aug 2002, 20:38 111
Annat, 0 år
Question


hej jag och min pojkvän har haft mycket problem men nu är det mycket bättre! Men nu är det så här att jag har alltid varit rädd att han ska vara otrogen mot mej, men så har jag inte tänkt på det så mycket nu. Men jag är rädd att jag ska vara otrogen mot honom för jag har en kompis(kille då)som jag har känt i tre år, och för två och ett halvt år sedan så tyckte jag om honom men inte nu!
Men nu ringer han mej hela tiden och vill ha sex med mej och säger att han tycker om mej jätte mycket! Jag har pojkvän och älskar honom jätte mycket och det har jag sagt till min killkompis osså, men jag är rädd att jag ska göra något nu när jag och min pojkvän har fått det så bra!Jag vill ju inte göra något men han vill att jag ska komma till honom och att vi ska bli tillsammans och vi ska ha sex! Det är jätte jobbigt! Jag vill att han ska låta mej vara ifred men han håller bara på hela tiden! Jag behöver svar snälla! Vet inte vad jag ska göra!ha det bra med vänliga hälsningar från en som behöver svar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Min första tanke är att du inte verkar lita riktigt på dig själv, utan tror att du kan bli övertalad till att göra något som kan förstöra mellan dig och din kille. Du är ju relativt tydlig i ditt brev med att du inte gillar den här kompisen, och att du inte vill ha sex med honom, och ändå är det som om du tror att han kommer att kunna övertala dig. Så min fråga till dig som jag tycker du ska fundera på är: Går du att övertala trots att du älskar din kille och inte gillar den här killkompisen?

Blir svaret nej på den frågan så är det dags för dig att vara lika tydlig mot din killkompis. Det gäller helt enkelt att kräva att han respekterar ditt beslut och att du inte är intresserad, för det ska man kunna kräva av en kompis. Om han inte lyssnar när du säger detta till honom och förklarar att du inte är intresserad så gäller det att vara stenhård. Säg att du inte kommer att prata med honom förrän han lägger av, och sedan är det bara att lägga på luren så fort han för ämnet på tal, eller gå ifrån honom ifall ni träffas personligen. Om inte kompisar respekterar vad man säger, tycker nämligen inte jag att man behöver vara vänlig och prata med dom, utan då är det som sagt bara att sätta hårt mot hårt tills budskapet gått fram.

Blir svaret på min fråga däremot ett ja, så är det inte lika enkelt. Jag utgår dock ifrån att du egentligen inte vill ha sex utan vill vara med din pojkvän, men att du ändå känner dig så osäker i dig själv att du tror att du kommer att kunna övertalas till att vara otrogen.
I ett sådant läge är mitt råd att du faktiskt gör det som kanske känns allra värst, nämligen att du berättar för din pojkvän vad som pågår. Du behöver ju inte berätta att du är rädd för att bli övertalad om det inte är så att ni verkligen har en nära relation som klarar att man säger något sådant, utan det räcker med att du berättar vad din kompis håller på med och att du vill ha din killes hjälp att få slut på det hela. Jag tycker självklart att du först ska säga till din killkompis att du kommer berätta för din pojkvän om han inte slutar, men gör han inte det ändå och du fortsätter att känna dig osäker tycker jag att du ska berätta för din kille. Varje gång som din kompis ringer sedan så be din kille ta luren och fråga din kompis varför han ringer och vill övertala dig om att ha sex med honom. Jag skulle bli mycket förvånad ifall din kompis inte slutade efter det.
Sist vill jag säga att det här alternativet med att blanda in din pojkvän inte är möjligt om du tror att det finns den minsta risk för att din pojkvän skulle bli aggressiv och att det skulle ställa till bråk. En sådan här grej kräver en viss mogenhet från din killes sida, och också att han klarar att ta en sådan här sak och handla lite iskallt istället för att brusa upp och bara bli förbannad. Men du känner ju själv din kille så detta får du avgöra. Och förhoppningsvis räcker det med att du hotar din killkompis med att du ska berätta för din egen kille.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar