Frågor och svar om här kan man få hjälp!

2 Aug 2002, 11:40 300
Tjej, 0 år
Question


hej!jag har en extrem sprutfobi!vart i göteborg kan man få hjälp med att bearbeta detta?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag kan tyvärr inte hjälpa dig med exakt information om vem som ger denna behandling i Göteborg, men det finns sannolikt både privata och offentliga alternativ. Dom privata som i allmänhet är dyrare hittar du på Gula sidorna i telefonkatalogen. Titta under Psykoterapeuter, Legitimerade. Kanske står det i annonserna om dom jobbar specifikt med fobier, annars får du ringa och fråga. Det vanligaste om man endast är intresserad av att få hjälp med att träna bort sin fobi är att man går i någon form av kognitiv beteendeterapi. Så fråga i sådant fall vilken typ av terapi dom jobbar med.

Men annars råder jag dig till att antingen kontakta en läkare på vårdcentralen och där få en remiss till psykatrin, alternativt att du själv ringer direkt till psykiatrin och frågar vilka alternativ dom kan stå till tjänst med. Telefonnumret hittar du på dom blå sidorna i telefonkatalogen och du kan ringa växeln till Sahlgrenska Universitetssjukhus och be dom koppla dig till vuxenpsykiatrins öppenvårdsmottagning (dvs om du är 18 år eller äldre, annars är det barn-, och Ungdomspsyk).
Ytterligare ett alternativ är att du först ringer sjukvårdsupplysningen på Sahlgrenska och frågar dom ifall dom vet vart man kan få behandling mot fobier. Numret är 031-703 15 00.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar