Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

2 Aug 2002, 11:55 256
Annat, 0 år
Question


Vad går en samtalsbehandling ut på? Är det så att man knackar på o lägger sig i en divan o berättar om sin barndom som i alla filmer?:) Jag har sidu ingen aning.... Hur kan det hjälpa att prata med någon? Detta är något jag grubblat på länge och jag skulle gärna villa ha svar så jag vet om jag själv ska våga gå....

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Svaret på den här frågan skulle bli otroligt långt och omfattande ifall du skulle få ut något vettigt av det. Det finns nämligen flera olika typer av samtalsbehandling/terapiformer. Däremot kan jag tipsa dig om en bra sajt där du kan läsa om det mesta när det gäller samtalsbehandling/terapi. Det är en sajt som ägs av Sveriges Landsting och Apoteket och där finns utförlig information om det du är intresserad av. Gå in på www.infomedica.se. Klicka sedan på det gröna plåstret där det står "Behandlingar". Scrolla sedan ner på den sidan du kommer till, och klicka på länken "Psykoterapi" som står under rubriken Psykiska sjukdomar. Sedan är det bara att läsa. Jag tror att du kommer få bra svar på dina undringar där och informationen är tillförlitlig och relativt lätt att läsa och förstå. Förhoppningsvis kommer du märka att det här med att gå i samtalsbehandling/terapi är något både vanligt och utvecklande, vilket förhoppningsvis gör att du själv vågar ta steget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar