Frågor och svar om misshandel

4 Aug 2002, 11:44 232
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Min flickvän hänger på mej hela tiden och gör sexuella angrepp. Ibland när jag säger till henne vill hon inte sluta.
En gång bet jag henne, hon fick blåmärke så hennes föräldrar trodde jag misshandlat henne, snälla vad ska jag säga till dom, Hjälp Mej

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att bita henne är kanske inte den bästa lösningen på problemet utan är det så att din flickvän gör saker mot dig som du inte vill, gäller det att du tar ett ordentligt snack med henne i en situation när hon inte håller på med något. Säg att du kräver att hon skall respektera dig och sluta med det här som du beskriver som sexuella angrepp. Om hon fortsätter utan att bry sig om vad du har sagt, så tycker jag att du skall vara stenhård och typ bara gå därifrån utan ett ord varje gång hon gör något. Till slut borde hon ha fattat vinken, annars kanske du får börja fundera över ifall du vill fortsätta vara tillsammans med henne, för respekt för varandra är ju ganska grundläggande i ett förhållande.
När det sedan gäller hennes föräldrar så tycker inte jag att det är din sak att svara på. Säg till dom att dom får fråga henne istället och att hon får förklara om hon vill det. Det är som sagt ingen bra lösning att bita henne så det tycker jag att du skall sluta med omgående, men det betyder inte att du behöver förklara dig inför hennes föräldrar, utan lämna istället över det till din flickvän. Du kan gott ta och prata med din flickvän om detta också och säga att hon får förklara för sina föräldrar själv om hon vill, men att du vill att hon slutar med sina angrepp i fortsättningen. Sedan får vi hoppas att ni löser det tillsammans och att ni kan respektera varandra så ni inte behöver bråka på detta sättet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar