Frågor och svar om läkare

5 Aug 2002, 15:12 190
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag undrar vad jag sk gå för gymnasie linje om jag vill bli läkare eller nån typ av biologisk forskare? Jag undrar också vad lönen på ett ungefär ligger på om man är läkare eller biologisk forskare svara gärna på båda!

Svar

Du ska läsa det Naturvetenskapliga programmet. Det är bara på det programmet du kan läsa de ämnen du behöver för att vara behörig att söka till de utbildningar du frågar efter. Tänk dock på att Naturvetenskapliga programmet är ett av de tuffaste programmen och att du behöver ha mycket bra betyg för att komma in på någon av de utbildningar du tänker dig. Vad gäller lönen för läkare har jag svarat på det tidigare i våras, så du får gå in och kolla på det svaret. Jag tror att en forskare har ungefär lika hög lön som en läkare, men det beror också mycket på hur länge man jobbat och vad man jobbar med för forskning.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar