Frågor och svar om svår

5 Aug 2002, 15:20 379
Annat, 0 år
Question


Jag hade en del finnar när jag var i 16-17 års åldern. Nu håller huden på på att läka ihop men jag har fått en del ärr på kinderna. Jag känner mig frustrerad för jag vet att dem inte kommer att försvinna helt. Finns det något sätt att få bort dem? T.ex. att slipa kindern gradvis. Vad kostar detta och vilken metod är bäst?

Svar

Att ha ärr efter svår acne kan vara besvärligt i visa fall. Det beror på hur gammal du är nu. Jag tycker du borde vänta tills du har blivit helt vuxen. Beror också på vart ärren sitter. Det finns sk plastik operationer i form av hud slippning men jag har svårt att uttala mig om resultaten efter en sådan operation samt hur mkt en sådan operation skulle kosta. Föreslår i så fall att du hör av dig till ngn privat plastikkirurgisk mottagning för en bedömning. En vanligt bedömning skulle sannolikt inte kosta mera än vad en specialistmottagning skulle kosta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar