Frågor och svar om sex

5 Aug 2002, 15:37 248
Annat, 0 år
Question


Jag är en sexton årig tjej, som har ett "förhållande" med en underbar kille. Han är 24 år gammal. Är det olagligt att vi har sex?
En gång när vi hade haft sex så fick han ryckningar i ena benet. Jag frågade honom men han sa att han inte "märkte" nåt. Vad hände?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte olagligt att ni har sex så länge som båda är med på det och det inte sker under någon form av press eller hot, och det verkar ju inte vara fallet enligt din beskrivning.
När det gäller hans ryckningar så är det nog inget att bekymra sig om. När man har fått orgasm är det inte ovanligt att det rycker ofrivilligt i bl a benen. Det har att göra med att musklerna går från att vara hårt anspända till att slappna av och är inget farligt eller konstigt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar