Frågor och svar om förhållande

7 Aug 2002, 20:22 146
Tjej, 0 år
Question


hej! jag har verkligen ett problem! vet inte vart jag ska börja egentligen. jag blev tillsammans med en kille för mer än ett halv år sen. jag ansåg att det inte va bra så jag gjorde slut. på något himla vänster så blev vi tillsammans tre månader senare. även om jag egentligen inte ville. så hela våren har jag gått runt och känt mig illa till mods och inte vågat göra slut igen. nu i sommar träffas vi ingenting. men veckan innan jag åkte så blev plötsligt allting jätte bra. jag kände mig bra tills mods när jag va med honom. men när jag kom hem så saknade jag honom som bara tusan. men över midsommar så kunde jag självklart inte hålla mina fingrar i styr och hånglade med en annan kille. vilket jag ångrade djupt dagen efter. jag vågar inte säja någonting till min pojkvän som skulle bli grymt besviken om jag har varit med någon annan.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det stora problemet är nog inte att du hånglat med en annan kille utan istället att du verkar väldigt tveksam i dina känslor till din kille, vilket säkerligen är anledningen till att du inte kunde "hålla fingrarna i styr".
Därför är mitt råd att du i första hand försöker känna efter vad du vill med din kille. Är du kär i honom och känner för att satsa på förhållandet, eller är du bara rädd för att göra slut, och är tillsammans med honom för att det är bekvämt, eller för att du är van vid att ha honom i närheten, eller?????
Först när du vet hur du själv känner kan du bli tydlig både inför honom och dig själv. Och när det gäller att berätta för din kille vad du gjort under midsommar så tycker jag att det är ännu viktigare att du vet vad du vill med ert förhållande innan du bestämmer dig för hur du ska göra med det. Det är ju mindre idé att berätta om du ändå inte vill fortsätta att vara tillsammans med honom, än om du vill satsa på ert förhållande. I ett sådant läge är ju lögner ingen bra start även om det självklart kan ställa till problem när man berättar som det är också. Men det får du fundera över när du vet vad du vill.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar