Frågor och svar om samlag

10 Sep 2002, 09:53 260
Kille, 0 år
Question


När räknas d att man har blivit av med oskulden .. är d när man bara har fört in penisen eller när man får orgasm??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Oskuld i sig betyder ju egenligen en person med brist på sexuell erfarenhet och det betyder i princip att man inte behöver ha fört in penisen överhuvudtaget, utan mer att man skaffat sig sexuell erfarenhet genom sexuellt umgänge med en annan människa. Men dom flesta tycker att oskuld är när man inte haft samlag med en av det motsatta könet, och så uppfattar jag att även du tycker varför jag skall svara dig utifrån det.
Det finns som jag sade tidigare inte någon absolut gräns för när man blivit av med oskulden och inte. Men man behöver inte ha fått orgasm för att man skall ha blivit av med oskulden, om man går på vad dom flesta menar med att ha blivit av med oskulden.
Jag tycker du kan säga att du blivit av med oskulden när du genomfört ett samlag, dvs när du har fört penisen in i din tjejs slida. För tjejen brukar man ju säga att när mödomshinnan är borta så är man av med oskulden men det kan faktiskt ibland ta ett par samlag innan dess, då många faktiskt kan ha en så intakt mödomshinna att man får föra in penisen en bit i taget och vänta en tid emellan. Men för killar så är det ju lite mer diffust när man blivit av med oskulden. Är det när man fört in penisen en gång i slidan eller ska man ha fört penisen ut och in ett antal gånger? Det går som sagt inte helt att svara på, men jag tycker att man kan säga att både killar och tjejer blivit av med oskulden när man genomfört sitt första samlag även om det kanske inneburit att penisen förts in i slidan bara en gång och att man sedan fått avbryta och avvakta av olika skäl.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar