Frågor och svar om kontakt

8 Aug 2002, 17:56 337
Kille, 0 år
Question


Hallå. Jag tror jag har blivit förälskad i en gammal skolkamrat till mig. Vi går inte på samma gymnasium, men vi har hållit kontakt via icq ett tag nu.. Den tjej jag har lärt känna via icq är jätte-trevlig, jag tror jag har lite kärlekskänslor för henne, trots att jag inte känner henne allt för bra.. Har alltid varit för blyg för att ta kontakt med henne på något annat sätt än internet.. Det är lite jobbigt att vara kär i henne, för nu tror jag att hon hatar mig..Hon har slutat skriva till mig på icq och ignorerar alla mina e-mails till henne..Så nu tror jag inte ens vi kan vara vänner..Jag har inte gjort henne något, men ändå ignorerar hon mig.. Hon kanske behöver vara ifred eller något, jag vet inte.. Men ska jag verkligen fortsätta vara förälskad i henne, nu när hon ignorerar mig och att det sårar mig så mycket, för jag har inte en aning varför hon struntar i att svara på mina mail.. Tycker du att jag ska sluta ta kontakt med henne, om hon fortsätter att göra som hon gör. Det här är väldigt jobbigt, men det kan bara inte fortsätta så här...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om du ska sluta vara förälskad i henne eller inte kanske är lite svårt att bara bestämma sig för, eftersom känslorna brukar göra lite som dom vill i det avseendet.
Men det som du däremot kan bestämma över är ifall du ska ha kontakt med den här tjejen eller inte i fortsättningen. Och väljer du att inte ha kontakt så kommer känslorna med tiden att falna, så brukar det funka i alla fall.

Det verkar ju lite konstigt att hon helt plötsligt börjar ignorera dina mail och icq-inviter. Så, som jag ser det har du några alternativ. Antingen mailar du till henne och frågar varför hon ignorerar dig och om det är någonting som du har gjort, alternativt söker du upp henne personligen och frågar samma sak. Något av dessa alternativ är lämpliga ifall du vill fortsätta att ha kontakt med henne och ändå försöka utveckla er relation. Jag tror nämligen inte att det är någon idé att du skriver om annat via mail eller icq, eftersom hon inte svarar. Den enda chansen att hon skulle svara är nog om du helt enkelt frågar henne varför hon inte svarar. Kanske struntar hon i det då också men det kan vara värt ett försök, eller ännu bättre om du skulle våga söka upp henne och fråga henne personligen. Men det är inget du måste om det känns jobbigt. Om du gör något av alternativen och hon fortfarande inte ger dig något svar eller avfärdar dig tycker jag att du ska ta dig en allvarlig funderare över ifall du inte gör bäst i att släppa den här tjejen. Men om du vill kan du alltså först försöka få ett svar av henne om vad det är frågan om och varför hon brutit kontakten. För även om det inte leder till en fortsatt kontakt kan det vara skönt för en själv att ändå få fråga vad det handlar om och förhoppningsvis få ett svar.

Men skulle du känna att du helt enkelt blir för sårad av att hon inte svarar och att det inte är värt att ens försöka få svar på varför hon gör så här och om det finns någon chans för er, så tycker jag istället att du skall släppa den här tjejen och upphöra med att maila och icq:a henne. Känslorna för henne kommer sannolikt då att bli svagare och du kan gå vidare och träffa andra som är mer intresserade av kontakt än vad den här tjejen verkar vara för tillfället.

Så fundera i första hand på om du vill försöka ge det hela en chans till genom att försöka reda ut vad det är som gör att hon inte svarar, eller om du mår bäst av att släppa det hela direkt. Det får avgöra hur du handlar i fortsättningen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar