Frågor och svar om polis

9 Aug 2002, 12:02 260
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag undrar hur kan jag börja jobba inom SÄPO? Vad behöver jag för utbildning? Och så undrar jag vad jag kommer få i lön?

Svar

SÄPO är en avdelning inom Rikspolisstyrelsen. Man har inom SÄPO ca 800 anställda som jobbar med olika saker, men den verksamhet som är störst är säkerhetsskydd. Det finns olika personalkategorier. Det finns jurister, poliser, administratörer, alla med olika utbildning. Om man vill jobba inom SÄPO tycker jag att det är lämpligt att skaffa sig en juridisk utbildning eller att gå Polishögskolan. Skaffa dig sedan arbetslivserfarenhet inom det du utbildat dig inom och sök dig till SÄPO. Om man tänker sig att det inom Rikspolisstyrelsen finns ca 22 000 anställda, kan man förstå att det är ett fåtal som jobbar inom SÄPO, och att granskningen av dem som söker sig dit är noggrann. Jag kan inte ge dig svar angående lönen.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar