Frågor och svar om skola

9 Aug 2002, 12:04 179
Tjej, 0 år
Question


Om man ska gå hotell och resturang (priv) vad innebär de då?

Svar

PRIV står för Programinriktat Individuellt program. Det fungerar olika i olika kommuner, men det gemensamma är att erbjuds till ungdomar som inte är behöriga till gymnasiet - man saknar betyg i svenska, engelska och/eller matematik. I en del kommuner går man tillsammans med övriga elever på HR och får hjälp med att bli klar med det ämne man ej är behörig i. I andra kommuner är det så att man har en utbildning utanför det ordinarie HR enbart för de elever som är PRIV-elever.

Du ska kolla upp detta med din gymnasieskola och se vad som gäller för dig, så du vet vad du har att vänta dig inför gymnasiet. Ta kontakt med studie- och yrkesvägledare på gymnasieskolan, så ska hon/han kunna ge dig ett svar.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar