Frågor och svar om utomlands

9 Aug 2002, 12:06 382
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag å min kompis vill plugga gymnasiet utomlands, helst i england. Vi skulle vilja ha förslag på skolor å annat som kan vara bra att veta. t.ex. sånt om studie lån o.s.v. Vi e bara 13 år, men vi vill vara ute i god tid!

Svar

Det är bra att ni är ute i god tid. Ni ska ta kontakt med er studie- och yrkesvägledare på er skola för att få mer information. Det finns många arrangörer av språkresor och utlandsstudier, så be att få broschyrer att ta med hem för att läsa igenom. Det är mycket att tänka på och planera inför, så ta god tid på er. Det gäller allt från att bestämma vilket land och skola man ska gå på, lära sig lite om skolsystemet i det aktuella landet och kolla upp vad som gäller för studiemedel och liknande. Det är ganska kostsamt att studera utomlands, och även om man kan få studiemedel/bidrag så är det bra att ha en sparad slant också.

Som sagt, mycket att tänka på, men det kan säkert vara en givande tid att studera utomlands.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar