Frågor och svar om samlag

10 Aug 2002, 13:15 92
Kille, 0 år
Question


Hej! Jag är 16 år...och jag har fortfarande inte fått ned ngn tjej på rygg...jag har försökt en J\la massa gånger men har inte lyckats. kan det bero på att jag e för kåt? så att tjejerna tänker: han gillar mig inte, han e bara utee efter sex...men det e jag ju inte! de jag varit ihop med har jag varit extremt kär i...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Visst kan det vara så att tjejerna uppfattar dig på det sätt som du beskriver. Utifrån ditt brev så verkar det ju väldigt väsentligt att du får ha sex med en tjej, och även om du varit kär i dom tjejer du varit ihop med så är det nog ingen tjej som uppskattar att killen ser det hela som att man ska få ner tjejen på rygg. Det kan uppfattas som ett tämligen kränkande sätt att se på sex.
Så kanske borde du börja fundera över varför du är så ivrig att ha sex, och varför det är så bråttom? Vidare kanske du skulle fundera över din egen syn på att ha sex med en tjej. Det handlar nämligen om att båda skall kunna lita på varandra, känna sig respekterade, och vara trygga i relationen om sexet skall bli bra. Och då kanske du mer skall försöka snacka med dom tjejer du är ihop med, om hur ni två ska göra, och uttrycka hur du känner inför att ha sex. Sedan får man tillsammans komma överens om hur man gör, och om man ska ha sex eller inte. Ett sådant sätt skiljer sig en del ifrån att man bara med närmanden försöker få det hela till sex, vilket kan uppfattas som både påträngande och respektlöst. Fundera och pröva så får du se.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar