Frågor och svar om Ångest

12 Aug 2002, 14:54 368
Annat, 0 år
Question


hejsan i december gjorde jag en medicinsk abort & nu mår jag så dåligt av att jag gjorde som jag gjorde. Skulle haft barnet i maj men jag mår så himla dåligt å har ångest för det jag gjorde, döa ett liv. Jag har pratat med min pojkvän men de hjälper inte snälla hjälp mig.....

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker att du direkt skall söka upp närmaste Ungdomsmottagning eller ringa den klinik där du gjorde din abort. På Ungdomsmottagningen har dom en kurator som du kan prata med, och på den klinik där dom utför aborter brukar det finnas kuratorer som enbart arbetar med den här typen av problem. Att må dåligt före, under och efter en abort är nämligen inget ovanligt eller onormalt, och när det inte hjälper att prata med dom som står en nära, behöver man professionell hjälp, varför du bör vända dig till en kurator. I första hand rekommenderar jag kuratorerna som finns där du gjorde din abort eftersom dom ändå är specialiserade på att hjälpa personer som känner som du, men annars går det bra med kuratorn på Ungdomsmottagningen också. Se bara till att sök hjälp så fort du kan, för en sådan här sak skall man inte gå och vänta med och lida utan att få hjälp och stöd.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar