Frågor och svar om sex

14 Aug 2002, 14:56 538
Kille, 0 år
Question


När man utför missonären ska man lyfta min egen kropp mendan man juckar eller ska jag vila min kropp mot hennes? om det är det sistnämnda borde hon inte få svårt att andas och så om man e lite för tung?
/orolig kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det här får man prova sig fram till. Visst kan det vara så att det känns för tungt för tjejen och att hon får svårt att andas om man inte lyfter upp överkroppen på något sätt, men det beror mycket på hur pass tung man själv är och vad tjejen tycker, för ibland gillar både tjejen och killen att ligga så tätt ihop och få den typen av kroppskontakt. Annars kan man stödja överkroppen genom att sätta i underarmarna och vila överkroppen där medan man juckar. Det blir väldigt svårt om man skall resa överkroppen upp och ner varje gång man juckar, utan det lättaste i sådant fall är som jag sade att vila överkroppen på underarmarna med vinklade armbågar, alternativt sätta i händerna vid sidorna och sedan bara jucka med underlivet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar