Frågor och svar om att kyssas

16 Aug 2002, 10:32 409
Annat, 0 år
Question


jag har skaffat en tjej och hon vill "Hångla" och hur gör man det då. förklara så mycket som du kan. tack för svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Att hångla betyder inte exakt en sak utan det kan menas lite olika beroende på hur gammal man är. I princip innebär det att man sitter eller ligger ner tillsammans och kramas och kysser varandra. Man kan både kyssas vanligt, så kallade tungkyssar, och kyssa varandra på halsen osv, det beror på hur pass intensiv man själv känner sig.
Men förutom detta så finns det många som med hångel menar att man har mer sexuella aktiviteter tillsammans utan att för den skull ha samlag med varandra. Det kan röra sig om att man smeker varandra utanpå och innanför kläderna. Killen kanske smeker tjejen på brösten och mellan benen, emedan tjejen smeker killen mellan benen. Här beror det som sagt på hur gammal man är och hur pass avancerad man blivit när det gäller sexuella aktiviteter, varför jag inte kan säga till dig exakt vad din tjej menar med att hon vill hångla. Men nu tror jag att du fått en uppfattning om vad det är för något och sedan tycker jag att du skall fråga din tjej vad det är hon vill att ni skall göra, och hur hon vill ha det när ni hånglar om ni nu båda känner för att göra det.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar