Frågor och svar om kompis

18 Sep 2000, 00:00 194
Annat, 0 år
Question


Jag har svårt att stå för mina åsikter inför kompisarna!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Här väljer jag att använda mig av ett perspektiv på ditt problem som går ut på att koncentrera mig på just din åsikter. Är du verkligen säker inför dig själv på vad du tycker? Eller har du bara på ett ungefär bestämt dig för vad du tycker? Om du inte har en bestämd uppfattning om saker och ting är det ju lätt hänt att du velar lite grand och kanske ändrar dig när kompisarna tycker något annat. Själv är du kanske inte tvärsäker, men det är dina kompisar, och då blir det helt naturligt svårt för dig att stå för dina åsikter.

En annan variant på det här perspektivet är att du tillhör den kategorin av människor som alltid är intresserade av vad andra tycker och tänker, och därför inte anstränger sig så mycket för att övertyga alla andra om att just det du tycker och tänker skulle vara det enda rätta. Tittar du alltså lite närmare på var du själv står någonstans med hjälp av mina olika varianter, så tror jag du kommer att upptäcka ett och annat om dig själv som kan vara till hjälp.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar