Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

16 Aug 2002, 11:02 103
Tjej, 0 år
Question


Jag har gått på BUP. Men jag hatade det.
Nu så har jag bröjat må väldigt dåligt igen. Och många tycker att jag borde gå till någon psykolog igen. Men jag är väldigt osäker. Och mår dåligt när jag går dit med. Men Om jag nu skulle våga att testa igen, hur får man kontakt med någon?? Kan man göra det så att ens föräldrar inte får eda på det??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du kan själv ringa till BUP och söka kontakt med psykolog. Ett annat alternativ är att du vänder dig till skolpsykologen alternativt går till närmaste Ungdomsmottagning. Det är inte alltid dom har en psykolog där, utan ibland finns det bara kurator. Du kan gå dit utan att dina föräldrar behöver veta det, men fråga gärna om den saken och berätta att du inte vill att föräldrarna skall veta, både när du ringer och beställer tid, och när du träffar psykologen/kuratorn första gången, så att det inte uppstår några missförstånd.
Vidare så tycker jag du gör klokt i om du söker hjälp när du mår dåligt, och det som du säger om att du mår dåligt även om du går dit, brukar handla om att att man tidvis kan må dåligt när man börjar arbeta med dom saker som är problem för en och olika känslor liksom kommer upp till ytan. Men om man är lite envis och arbetar på så kommer man igenom det där och man kan successivt börja må bättre istället.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar