Frågor och svar om onani

16 Aug 2002, 11:12 269
Annat, 0 år
Question


jag började onanera redan när jag var i ca 5års åldern. mina 2 grannar (Den ena pojke, lika gammal som mig, och den andra ett år äldre) kom över till mig en dag och frågade om jag ville "knulla".. Jag visste inte vad det var och frågade.. "Det är en lek. ta av dig alla kläderna" Jag gjorde som dom sa, Och där låg jag helt naken i tältet. dom tog också av sig kläderna. jag fick runka dom och sen la dom sig ovanpå mig och "gnuggade" sin penis mot min slida. jag tyckte detta var jättehärligt s vi fortsatte med detta väldigt länge. dom brukade slicka mig, och smeka klitoris. men sen när jag började i 2:a klass så slutade vi med detdär. då började jag istället "leka doktor" med min bästa tjejkompis. vi dushade ilag och smekte varandra och slickade varandra. det slutade ugnefär i 4:e klass. Är detta onormalt? att onanera vid 5:års ålder tex.??!?..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte onormalt det som du beskriver. Att hålla på med sexuella aktiviteter i form av lekar osv när man är ganska liten är inte alls ovanligt, och faktum är att man till och med kunnat studera att ännu mindre barn än femåringar kan syssla med någon typ av onani, även om dom inte är medvetna om vad det är dom gör, och det inte kanske liknar den typ av onani som en vuxen håller på med. Så detta är alltså inget onormalt. Många kommer dock inte ihåg det som du verkar göra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar