Frågor och svar om sex

17 Aug 2002, 09:23 564
Tjej, 0 år
Question


Hej!

Jag har hört många gånger att det gör väldigt ont att ha anal sex....min pojkvän insisterar hela tiden...han villl ha ett anal sex...men jag vågar inte....gör det värkligen så ont???

P.S Kan man li gravid om man sväljer sperm???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går inte att säga hur ont det gör att ha analsex, då det beror på många saker. Dels beror det tex på hur stor penis killen har, dels beror det på hur smärtkänslig tjejen är, hur upphetsad hon är, hur hon själv ser på analsex (känner rädsla, tycker det verkar häftigt osv). Många andra saker spelar också roll, men detta var några exempel. Därför blir svaret att vissa tycker det gör jätteont, emedan andra inte tycker det gör ont alls. Men som du kanske förstår så är det sällan speciellt lyckat om man låter sig övertalas till att ha analsex om man egentligen är rädd och inte vill eller vågar. Då är det liksom bäddat för att det skall göra ont eftersom man spänner sig osv när man är rädd och nervös. Så låt dig inte övertalas om du inte vill ha analsex själv.
På din andra fråga är svaret nej. Du kan aldrig bli gravid av att svälja sperma.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar