Frågor och svar om onani

17 Aug 2002, 09:27 530
Annat, 0 år
Question


Hej jag är en 15 årig tjej som är lite nervös och skäms! Det är så här att jag har en syster på 5 år som onanerar!!! Tom framför gästerna...hon liksom smeker sin klitoris mitt i soffan...när det sitter gäster runt om kring.... snälla hjälp mej...vad ska jag ta mej till det är ju PINSAMT!!! Och man ser riktigt hur hon njuter en gång bad hon mej titta på och jag va tvungen för jag ville se om det va på riktigt och det va det!!! Hon liksom smekte sin klitoris och sen rann det (fitt-saft från henne)...hon stönade tom lite....
Så min fråga är: är det vanligt att onanera i den åldern?
Och kan man verkligen få orgasm i den åldern?
Och hur ska jag göra för att hon ska fatta att hon är PINSAM!!!

SNÄLLA SNÄLLA!!!!! Hjälp mej och (Familjen)!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är definitiv inte ovanligt att barn onanerar, det kan observeras hos ännu mindre barn än din syster. Barn i den ålder kan även få en typ av orgasm.
Men det är inte lämpligt att låta barnet onanera inför folk på det sättet som du beskriver. Men barn själva har inte den medvetenheten utan det är föräldrarnas uppgift att lära barnet vad som är ett passande beteende och inte, utan att för den skull ge barnet skuldkänslor för själva onanin.
Dina föräldrar borde ju ha sett din syster eftersom du säger att hon onanerar inför gäster. Min fråga är: Vad säger dom om det hela?
Jag tycker nämligen inte att det är din uppgift att prata med din lillasyster om detta utan det borde dina föräldrar göra. Därför tycker jag att du i första hand skall prata med din mamma och pappa om det här och be dom göra något åt det om dom inte redan gjort det. Men om det på något sätt inte är möjligt så kan du förvisso prata med din syster och säga till henne att hon får vara på sitt rum om hon skall onanera, och att hon inte får göra det framför gäster, eller framför övriga familjemedlemmar heller. Men som sagt, i första hand är det dina föräldrar som skall ta prata med din syster om sådana här saker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar