Frågor och svar om onani

21 Aug 2002, 13:47 461
Annat, 0 år
Question


Innan jag får utlösning brukar jag tänka på att nån av mina tjej kompisar runkar av mej .... e d normalt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ja, det är normalt att ha den typen av sexuella fantasier när man onanerar eller har samlag. I fantasierna är det lätt hänt att personer man normalt har runt omkring sig ingår. Det behöver inte vara så att man egentligen är intresserad av att ha en relation med den personen som man fantiserar om, utan fantasin verkar liksom fastna vid det som finns närmast en utan att det har något med verkligheten att göra. Många kan också fantisera om personer dom bara mött ett kort ögonblick.
Generellt tycker jag inte att man skall försöka styra sina fantasier utan låta dom komma och gå som dom vill. Sexuella fantasier stimulerar ju upphetsningen och kan göra onanin eller samlaget betydligt bättre än om man inte tillät sig att ha några fantasier. Och eftersom fantasierna i sig inte skadar någon, så tycker jag att man skall njuta av dom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar