Frågor och svar om onani

22 Aug 2002, 22:38 744
Annat, 0 år
Question


Hej!
Vi är två killar på 17 och 18 år. Vi umgås nästan varje dag som vilka killar som helst, men på helgerna brukar vi sova över hos varandra och kolla på porrfilmer.... och en helg visades det en bögfilm på tv:n. Det här var helt främmande för oss, och det verkade ju inte va onormalt eftersom dom gjorde det på tv:n. Så vi testade lite det som visades på porrfilmen, och nu efteråt så har vi hört våra kompisar snacka massa skit om bögar och att det är äckligt! vi tyckte dock inte det var så farligt och är nu rädda för att dom ska börja mobba oss om dom kommer på oss eller om vi berättar det. Eftersom båda två tänder på tjejer så vet vi ju inte riktigt hur vi ska bete oss. Nån som kan hjälpa? ska vi berätta för kompisar eller kommande flickvänner vad vi bruakr hålla på med? Tack på förhand!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker inte det finns någon anledning att ni berättar för kompisar vad ni håller på med. Som du sade kan många förväxla sexuella aktiviteter mellan samkönade, med homosexualitet, och då ni uppenbarligen verkar vara klara över era sexuella identiteter så ser jag ingen orsak till att ni skulle utsätta er för det obehag som vissa personer tyvärr fortfarande skapar för andra som dom kan uppfatta som homosexuella, eller som är homosexuella. Däremot kan ni ju om ni vill försöka påverka era kompisar i en mer positiv rikting när det gäller det här med synen på homosexualitet om ni vill och orkar. Men det kan ni ju göra när det kommer på tal utan att ni berättar om er själva, varför jag tycker att det kan vara er privatsak. Kompisarna lider ju inte direkt av att inte få veta vad ni håller på med tillsammans, och jag tror knappast heller att ni lider av att inte berätta.
När det sedan gäller flickvänner så tycker jag att var och en av er får avgöra en sådan sak. Det är ju kanske inte det första man gör att berätta en sådan här sak, och just nu verkar ni ju inte ha några flickvänner. Men den dag ni får flickvänner så spelar det ju roll vilken typ av relation man har, hur pass allvarlig den är, och hur nära varandra man är. Ibland känns det ju rätt att berätta om sina tidigare erfarenheter, emedan det i andra fall inte känns speciellt bra att göra det, så det tycker jag att ni får avgöra den dag ni får flickvänner. Alternativt så tycker jag att ni två kan prata om detta tillsammans och bestämma ifall det är okay att man berättar för kommande flickvänner, eller om ni vill hålla det för er själva.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar