Frågor och svar om förhållande

22 Aug 2002, 22:41 89
Tjej, 0 år
Question


Så här e de..Jag älskar min pojkvän...tror jag..men mina känslor börjar svagna..men jag ViLL älskar honom så mycke som jag gjorde i början.. Han e inte direkt snäll mot mej t.ex. Ljuger, åker iväg utan att säga nått..inte ringer och sådant!! Vad ska jag göra...? hur gör jag slut på rätt sätt?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det verkar ju som om du har bestämt dig för att detta förhållandet inte är något att satsa på och hur mycket man än önskar, så kan det vara svårt att få tillbaka känslor av kärlek som man en gång hade. Ibland tvingas man därför konstatera att det är lika bra att göra slut då kärleken inte finns där längre. I ditt fall verkar det ju också finnas andra saker som gör att du nu vill göra slut.
Att göra slut kan man göra på många sätt, men jag tycker alltid att man skall prata med den andre öga mot öga och försöka vara så ärlig man kan med skälen till att man vill göra slut. Jag tycker nämligen att ens partner i dom flesta fall förtjänar en förklaring till varför man vill bryta förhållandet, plus att det kan vara bra för en själv också att känna att man avslutat förhållandet på ett bra sätt och att man sagt det man velat säga.
Därför är mitt råd att du ser till att träffa din pojkvän och berättar för honom hur du känner och att du inte längre vill att ni skall fortsätta tillsammans. För även om du inte tycker att han varit schysst mot dig i ert förhållande, tror jag det är bäst för dig själv om du känner att du i alla fall betett dig schysst, samtidigt som du ger dig själv en chans att få ut dina känslor så du kan gå vidare med ditt liv sedan.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar