Frågor och svar om depression

24 Aug 2002, 15:35 94
Tjej, 0 år
Question


hej Jag har fått så konstigt humör sista två åren. Ena dagen är jag väldigt glad och aktiv men nästa dag orkar jag inte stiga upp och ser ingen mening med livet. Jagär liksom antingen eller, aldrig mitt i mellan. Jag har testat mig för sköldkörteln och en massa andra saker men det är inget fel fysiskt på mej. Jag är 22 år och vet inte vad jag ska göra åt detta, men jag vet att jag kan inte ha det så här för jag kan inte va hemma så mycket från skolan. Snälla, hjälp mig!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Normalt brukar jag alltid i första hand rekommendera att man söker läkare för att se om det finns något fysiskt fel, men eftersom du redan gjort det och läkarna uppenbarligen inte funnit någon anledning att remittera dig vidare, så tycker jag att du skall söka en kontakt inom psykiatrin för att utreda om det mer ligger på det psykiska planet. Så starka humörsvängningar skall man inte bara låta vara, speciellt inte då det påverkar ditt skolarbete så mycket som det verkar göra. Mitt råd blir därför att du vänder dig till vuxenpsykiatrins öppenvårdsmottagning (ring landstinget växel som finns på dom blå sidorna så kopplar dom dig), och beställer en tid. Dom kan sannolikt hjälpa dig att få en förklaring till dina problem.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar