Frågor och svar om mini-piller

25 Aug 2002, 20:54 396
Tjej, 0 år
Question


Hej!jag har en fråga! jag har ätit minipillerna exlutena i snart 3 månader. Jag fick mensen som beräknat efter första kartan. Men efter andra fick jag aldrig detta. Jag har fortsätta att äta på nr 3 eftersom man inte ska göra något uppehåll. En enligt mina beräkningar skulle jag ha fått min mens för 1 vecka sedan. Jag har varit noga med att ta dom samma tid varje dag ca. jag och min kille använder också kondom när vi har sex och den har INTE gått sönder. Nu till min fråga: finns det någon chans til att jag kan vara med barn ??? jag vet att en vanlig biverkning kan vara ute bliven mens. Vore mycket tacksam för svar! *en som funderar*

Svar

Risken för graviditet är liten om du har gjort som du beskriver. Ibland är det så att en del kvinnor inte får mens när de äter minipiller och det är inget fel i detta. Men givetvis bör du göra en graviditetstest så snart som möjligt för att utesluta en graviditet. Om du fortsättningsvis är utan mens och inte tycker att det känns bra vänd dig till din ungdomsmottagning där du varit tidigare så kan du byta till något annat minipiller.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar