Frågor och svar om förhållande

30 Aug 2002, 14:09 144
Kille, 0 år
Question


Jag har varit ihop med en tjej typ 5 veckor.. Vi hade kul å sånt ihop.. Men nu e allt slut.. jag tror att hon alldrig älskade mig heller.. Hon ville bara vara snäll mot mig.. Jag älskade henne.. otroligt mycket.. Men jag har lixom inge idé vad jag ska göra? Jag har snackat med kompisar.. O dom säger att jag ska fixa en annan tjej.. o göra mitt X svartsjuk?.. Men det e juh e juh oschyst? eller? Tacksam För svar!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag håller med dig om att det inte är en schysst idé att skaffa en ny tjej för att göra ditt ex svartsjuk. Det är varken schysst mot ditt ex, eller den nya tjejen som bara blir utnyttjad.
Nej, vill du verkligen bli ihop med ditt ex igen, tycker jag att du skall vara ärlig och prata med henne. Berätta hur du känner och att du vill att ni försöker igen. Det låter förvisso inte så hoppfullt när du säger att hon nog inte älskade dig utan bara ville vara snäll mot dig, men är man verkligen kär, tycker jag att man skall ge det en chans ändå och uttrycka vad man vill. Man vet ju aldrig, det kan ju bli som du önskar trots att det inte verkar så just nu.
Jag vet inte om du fick någon förklaring till varför det tog slut, annars kan du passa på och fråga henne om det också. Det kanske finns något ni kan göra tillsammans för att det skall funka bättre denna gången om hon nu vill bli ihop igen.
Men säger hon att hon inte har några känslor kvar, eller att hon av andra anledningar inte är intresserad, så är det inte så mycket att göra än att slicka sina sår och ta hand om sig själv lite extra framöver, samt jobba på att hitta andra roliga och meningsfulla saker i livet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar