Frågor och svar om familj

1 Sep 2002, 11:56 269
Kille, 0 år
Question


Hej e det normalt att börja titta på porr film när man e sex bast? Jag e 14 nu men bara undrade mina polare typ kallar mig sex dåre på skoj m.m bara undrar?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inte speciellt vanligt att man tittar på porr när man är sex år. Men detta beror kanske först och främst på att det är få föräldrar som tillåter sina barn att titta på porr då det inte är lämpligt att låta barn göra det. Om en sexåring däremot skulle få syn på en porrfilm, utan att föräldrarna märker det, så har han/hon sannolikt inte förstånd nog att stänga av tv:n då barn är nyfikna och gärna tittar på saker som dom tycker verkar spännande. Men det är där föräldrarna kommer in.
Så om du tittade på porr när du var sex år så var du i sig inte speciellt onormal, eftersom dom flesta barn som sagt skulle ha tittat om dom fått. Men det är alltså inte vanligt att föräldrar tillåter något sånt, varför det i sådant fall var dina föräldrar som betedde sig ovanligt och onormalt, dvs om dom nu visste om att du tittade utan att hindra dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar