Frågor och svar om kompis

18 Sep 2000, 00:00 228
Annat, 0 år
Question


Min kompis flirtar med min kille/tjej!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Som vanligt är det snacka som gäller. Frågan är bara vem du ska snacka med; kompisen eller din tjej/kille. Här beror det lite på hur länge du känt din kompis och hur rak du törs vara mot din partner. Det är definitivt ingen lätt situation! Och det absolut bästa ur psykologisk synvinkel vore att du fixade att ta ett snack mellan er alla tre på samma gång… Men då krävs det att du har ett jättestarkt självförtroende. Hur som helst är det viktigt att du bestämmer dig för hur mycket du ska lämna ut dig känslomässigt när du pratar med någon av dem eller båda. För du vet ju inte vad du kommer att få för reaktion. Går det åt pipsvängen kan det vara gott att inte ha lämnat ut sina känslor alltför mycket, utan mer "affärsmässigt" ha berättat vad du tänkt om flirtandet.

För din egen skull bör du i vilket fall som helst göra någonting åt det, inte bara plåga dig själv med att vänta ut det. Sånt kan vara skadligt för ditt självförtroende. Berätta det åtminstone för någon annan. Ett tips skulle kunna vara att du helt enkelt sätter din kompis eller flick/pojkvän framför datorn och knappar fram det här som du just nu läser. Så får du se vad som händer och kanske blir det lättare för dig att ta ett snack, för det behöver ni även om flirtandet så bara skulle vara i din fantasi. Skyll på mig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar