Frågor och svar om kompis

18 Sep 2000, 00:00 252
Annat, 0 år
Question


Min kompis har blivit tillsammans med den jag berättat att jag är kär i!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Kärleken kan vara bland det grymmaste som finns och det verkar som du har oturen att få känna på det nu… Och det finns tyvärr ingenting du kan göra åt den saken mer än att låta tiden gå och snacka om det väldigt mycket till att börja med. Det spelar ingen roll vem du snackar med bara du snackar. För håller du en sån här sak för dig själv tar det bara ännu längre tid att komma vidare även om det är jobbigt att snacka.
När det sedan gäller din kompis, så antar jag att du känner dig sviken av henne/honom för att hon/han blivit tillsammans med den som du ville ha.

Man kan se det här på olika sätt beroende på hur det hela gick till. Var det så att din kompis gick bakom ryggen på dig och gjorde detta för att ta poäng på dig? Om det var så, är du förmodligen både arg och ledsen på din kompis, vilket du borde låta henne/honom få veta. Var det däremot så att din kompis och den hon/han blev tillsammans med helt enkelt upptäckte att de var kära i varandra, och att det hela ändå gick ganska schysst till, så tycker jag att du så gott det går får försöka bearbeta det hela. Kanske genom att också snacka med din kompis. Om ni tar er igenom det här så kan er vänskap förstärkas istället, men då gäller det att ni snackar med varandra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar