Frågor och svar om få kontakt

9 Sep 2002, 16:04 171
Annat, 0 år
Question


Ni måste hjälpa mig, för jag är fast i en situation som tär mig sönder och samman.
Jag hittade av en slump, en kontaktannons
-sida på Internet och tänkte kolla in den bara för skojs skull.
Ganska snart så hittar jag den absoluta drömtjejen. Hon såg väldigt bra
ut och det hon skrev om sig själv kändes som om det var skrivet åt BARA mig.
Jag har starka känslor för den här personen och
jag skulle vilja ta kontakt med henne, men jag har ett problem. Hon är
18 år och har tillstånd att vara medlem på sidan. Jag däremot är 17 år
och 2 månader och FÅR inte bli medlem, även om jag skulle KUNNA genom "falska" ålderupplysningar.
Man FÅR HELLER INTE ge ut riktiga personuppgifter på sidan, och inte heller e-mail address. Så min
enda chans är att få kontakt med henne personligen på den här sidan.

Jag antar att ni hört uttrycket: "I krig och kärlek är allting tillåtet". Det tror jag alla har hört
och det är bara en oskriven lag, precis som att man ska stå i kö i affären, om ni förstår vad jag menar.
Min fråga här är (vilken jag gissar att ni redan listat ut): Ska jag bli medlem under felaktig information
för att få kontakt med tjejen jag inte kan glömma??? Jag har inte kunnat sova riktigt på två nätter
och behöver ert stöd. Hjälp mig snälla!

P.S. Be mig inte att vänta i 10 månader för det klarar jag inte... D.S.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är ett knepigt problem du har. Och jag kan faktiskt inte ge dig något entydigt råd, då det är en risk du tar när du lämnar falska personuppgifter. Generellt så är min uppmaning att du skall hålla dig till sanningen och vänta tills du har åldern inne. Men jag är samtidigt medveten om att du kommer göra det du tycker verkar bäst oavsett vad jag eller någon annan säger. Det enda jag därför kan råda dig till är att ordentligt tänka igenom vad som kan bli konsekvenserna av att du lämnar falska personuppgifter. Nu vet jag inte hur pass seriösa dom är på den här sidan du pratar om, och hur pass juridiskt bindande det är när man lämnar uppgifterna till dom (det borde stå på deras hemsida), men i princip så är det ett brott att lämna falska personuppgfiter, varför du bör vara klar över vilka konsekvenser ett sådant handlande eventuellt kan få. Därefter får du ta ställning till om du tycker det är värt risken eller inte.

En sak du kan tänka på när du funderar är att du kan få problem om du väl bestämmer dig för att bli medlem på falska premisser. Skall du fortsätta att ljuga för henne när hon frågar dig om hur gammal du är? Målet är väl ändå att få till en relation och då kan det vara svårt att börja med att ljuga för henne. Om du inte ljuger så kan hon ju avslöja dig. Och sedan kan man ju tänka att hon faktiskt valt att bli medlem för att hon vill träffa någon som är 18 eller äldre. Den här typen av klubbar har ju en åldersgräns för att medlemmarna är intresserade av personer som har en viss ålder. Därför kanske hon inte är intresserad av dig av den anledningen och du måste fortsätta ljuga om din ålder om du ska ha en chans, och vilken möjlighet tror du ni har att få ett förhållande att fungera då? Så hur du än vrider och vänder på det får du problem med din lögn i slutändan.
Vidare så tycker jag att du skall tänka lite mer på din uppfattning om den här tjejen. Det kanske är så att hon är drömtjejen för dig, men enligt min erfarenhet är det oerhört många som blivit besvikna när dom svarat på en kontaktannons. Det kan låta precis som du beskriver det, att hon skriver just för dig, men det är så väldigt lite man får med i en kontaktannons, och en människa är så mycket mer än några skrivna rader, varför det är mer sannolikt att hon inte är drömtjejen, än att hon är det. Så frågan är om du är beredd att riskera något när du har så lite att gå på.
Det finns mycket att tänka på, men du får fundera själv över vad du tycker är bäst att göra. Men gör inget som du inte skulle råda din bästa kompis att göra. Det är det bästa rådet jag kan ge dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar