Frågor och svar om förhållande

11 Sep 2002, 08:51 169
Kille, 0 år
Question


Hur får man en tjej att vilja ha sex för första gången??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns inga speciella sätt att få en tjej att vilja ha sex för första gången, och jag tycker inte man skall försöka med en mass trix i en sådan här situation. Istället handlar det om att man snackar med tjejen man är ihop med och som man vill ha sex med. Berätta att du vill ha sex med henne, och hör vad hon säger. Jag tycker man ska vara ärligt med sådana här saker, för det är ju inte frågan om att man skall försöka övertala någon till att ha sex för första gången, utan det skall var och en få bestämma när man känner sig redo, utan att bli utsatt för påtryckningar och övertalningsförsök.
Sedan är det ju så att när man är ihop så kanske man kramas och kysser varandra. Efter en tid när man känner varandra mer så börjar man kanske smeka varandra utanpå och under kläderna. I sådana lägen kan det ju kännas lättare att berätta att man själv vill ha sex, men fortfarande är det så att man inte ska hålla på och försöka övertala sin partner om han/hon inte är positiv till förslaget av egen vilja.

Det här med att vilja ha sex med någon första gången bygger ju oftast på att man känner sig trygg i relationen och att man har starka känslor för varandra. Det kan ta ett tag att utveckla en sådan relation. Men är du verkligen intresserad av att ha en djupare relation med din tjej som även innebär att ni har sex så satsa i första hand på att ni lär känna varandra och att ni pratar mycket. På det sättet kommer både hon och du att känna er trygga med varandra och det är som jag sade oftast en förutsättning för att man skall vilja ha sex med någon första gången.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar