Frågor och svar om få kontakt

12 Sep 2002, 13:26 183
Annat, 0 år
Question


Hej!!! Jag har ett lite problem...(De är nog många som har de här men ändå)...
Jag gillar en kille jättejättemycket...
Fast han bor i ett annat land...Å har aldrig träffat han...Har sett många bilder på han...å så...Den senast månaden så har jag börjat snacka med han eller mest hans kompisar på Msn - Messenger...Å jag gillar han...En gång satt jag å prata med hans kompis som är min kompis också...Å hon sa en massa saker...Vad han tycker om mig...å alla var snälla...men så kommer jag till slutet i de hon skrev...å där stog de att han tycker jag är för ung (Han är 22 å jag 17)...Men min fråga är...Tror du att han kan ändra sig eller nått sånt...bara han får träffa mig...
Eller är jag för ung för han?? Å jag gillar han så...Kanske bara är att var mogen som är svaret inte vet jag...
Hoppas du kan svara lite iaf

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Generellt så är det ingen omöjlighet att någon som är 22 bli ihop med någon som är 17, då det inte behöver vara så stor skillnad rent mognadsmässigt. Den ena är precis i början av att bli vuxen, emedan den andra är i tidig vuxenålder skulle man kunna säga, men det är oftast mindre skillnad mellan typ en 17-åring och en 22-åring, än vad det är mellan en 13-åring och en 18-åring även om det är fem år emellan i båda fallen. Men det är som jag sade generellt, sedan skiljer det sig från fall till fall då vi människor utvecklas och mognar olika snabbt. Men sedan tycker jag inte att man bara behöver göra det hela till en mognadsfråga. Ska man bli ihop är det ju mycket annat också som skall stämma för att det ska funka. Därför vet du ju inte idag om ni skulle gilla varandra när ni träffas och pratar med varandra. Det är ju svårt att riktigt känna vad den andre är för en typ av personlighet över nätet, varför det kan finnas andra saker än skillnad i mognad som gör att det inte känns rätt för någon eller båda.
Nu verkar det ju som om killen ifråga har hängt upp sig lite på det här med ålder, men det brukar inte vara omöjligt att komma över när man väl träffas, varför han mycket väl kan ändra sig då. Men som jag sade så finns det ju många andra bitar också, varför det kan vara så att ni inte alls känner att ni gillar varandra efter att ni träffats. Men det gäller ju lika mycket för dig som för honom.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar