Frågor och svar om att gå i samtalsbehandling

12 Sep 2002, 14:39 168
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag undrar om man måste ha jätte problem om man vill gå till skol sköterska och kurator,jag skulle bara vilja prata med någon om allting allt som man inte kan säga till mamma eler kompisar kanske är de något om mammma som kompisarna helst inte ska ha reda på. Hoppas på svar

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du behöver definitiv inte ha jätteproblem för att gå och prata med kuratorn eller skolsköterskan. Istället är det ju bra att gå dit och prata innan dom mindre problemen blir stora, vilket dom ibland kan bli om man inte har någon att prata med. Så gå till skolsköterskan, skolkuratorn, eller gå till kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning och säg som det är, att du behöver ha någon att prata med när det gäller vissa saker som du inte vill säga till varken föräldrar eller kompisar. Det är det som skolsköterskor och kuratorer är till för.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar