Frågor och svar om få kontakt

15 Sep 2002, 09:49 176
Tjej, 0 år
Question


Jag är 13 år och lite kär i en kille som alla tror gillar mig. Jag är lite kär i han pågrund av hans beteende annars skulle jag gilla han jätte mycket. Men jag kan inte tro att han gillar mig, för han är taskig mot mig. En gång har han till och med kallat mig tjockis... och jag vet själv att jag inte är tjock. Men jag blev ledsen och gick därifrån, fast utan att visa att jag var det och han fortsatte! Varför gör han så?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Tyvärr är det så att vissa killar har väldigt svårt att ta kontakt med en tjej som dom gillar. Speciellt gäller detta yngre killar. Dom som är osäkra på att ta kontakt kan ofta hålla på och retas med tjejen och vara taskiga istället för att säga som det är att dom gillar tjejen. Det verkar som om dom killarna som gör så, tycker det är bättre med vilken kontakt som helst med tjejen, än ingen alls om du förstår vad jag menar. Det är ju ett ganska korkat sätt att försöka få tjejens uppmärksamhet, då tjejen ofta blir sur istället, men som sagt, har man inget annat sätt att försöka få tjejen att märka en, så kan vissa killar göra så här.

Det betyder att det inte alls är otroligt att den här killen egentligen gillar dig, men är för blyg för att ta kontakt på ett schysst sätt, varför han håller på och är taskig mot dig istället. Det kan ju också vara så att han bara är dum i största allmänhet när han säger sådana här saker och att han inte alls är kär i dig, det går inte att säga säkert. Men hans beteende kan alltså betyda både och, varför du inte vet om du inte frågar honom. Är du riktigt modig så tycker jag nämligen att du ska gå fram till honom och säga precis det du sade till mig typ: "Du, jag vet att jag inte är tjock så jag fattar inte vad du håller på med. Antingen är du bara dum, eller så kanske det är så att du gillar mig?"
Killen kommer nog bli ganska paff, men förhoppningsvis så får du reda på vad han är ute efter egentligen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar