Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

18 Sep 2002, 08:21 297
Tjej, 0 år
Question


Hur har homosexuella tjejer sex med varandra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Lesbiska tjejer kan ha sex på jättmånga olika sätt, varför det inte går att peka ut just ett sätt. Men det enda som behöver skilja från ett heterosexuellt samlag är att man av naturliga skäl inte genomför ett heterosexuellt samlag där penisen förs in och ut ur slidan.
Det innebär i princip att lesbiska tjejer kan smeka varandras könsorgan, bröst och övriga kroppen, men också att dom kan ha oralsex med varandra där man alltså använder tunga och mun för att tillfredsställa varandra. Sedan finns det ju massageapparater och andra hjälpmedel att använda för dom som är intresserade av det. Men allt detta är ju vanliga inslag i ett heterosexuellt samlag också, varför det i regel bara är fantasin som sätter gränser oavsett om man är homo-, eller heterosexuell.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar