Frågor och svar om samliv

18 Sep 2002, 08:53 189
Annat, 0 år
Question


hej ja e en kille på 15 år ja har ett litet problem.
ja vet att min tjej vill ha sex me mig å alt de där de e bara de att min tjej e så blyg att hon inte ens vågar visa sig naken för mig va skall ja göra hon e 16 år dessutom??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns många människor som tycker det känns obehagligt att visa sig naken för någon annan. Ibland kan det vara så att dom har komplex för hela eller delar av sin kropp och ibland är det bara en allmän känsla av blygsel som gör att det känns så. Jag tycker du skall prata med din tjej om det här och tex fråga henne om det är någon speciell del av henne som hon tycker känns jobbig att visa. Vissa tjejer tycker tex att dom har för små eller stora bröst, eller att dom är för tjocka, eller att deras rumpa är konstig på något sätt. Ja, det finns hur många varianter som helst och därför kan du kanske fråga henne lite försiktigt om det är något sådant som gör att hon inte vågar visa sig naken, för då ger du henne chansen att prata med dig om detta.
Men om det inte finns något sådant som gör att hon tycker det är jobbigt, utan bara är ovan att visa sig naken för någon och känner att hon är blyg, så kan man ju tillsammans bestämma att man tex börjar med att ha lampan släckt, och sedan får man liksom ta det därifrån. Men det viktiga är att man pratar med varandra så man tillsammans kommer överens om hur man skall lösa problemet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar