Frågor och svar om samlag

22 Sep 2002, 11:15 158
Annat, 0 år
Question


Jag har aldrig fått en orgasm när jag har sex med min kille. Hur ska vi göra så att jag får det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Brukar du onanera, eller har ni sex ihop utan själva samlaget, och får du orgasm då?
Om svaret på dessa frågor är ja, så har du ju en kunskap om hur du behöver bli smekt för att kunna få orgasm. Sedan gäller det att försöka få till det när man har sex med sin partner också. Det brukar nämligen vara ganska svårt för många att få orgasm av själva samlaget utan det krävs oftast att man smeker kvinnan med fingrar, mun och/eller andra hjälpmedel under och mellan själva samlaget.
Det finns ställningar som gör det möjligt för både partnern och en själv att stimulera klitoris under själva samlaget. En variant är att båda ligger på sidan och att killen ligger tätt bakom tjejen när dom har samlag. Då kommer han runt med handen och tjejen själv når också ner för att smeka sig själv.
Ni kan prova den här varianten, men tänk annars på att det handlar mycket om att lära sin partner hur man själv vill bli smekt och vad man behöver för att kunna få orgasm. Så prata med varandra, och så får du försöka förklara för honom hur han ska göra för att göra det skönt för dig även under samlaget.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar