Frågor och svar om lärare

23 Sep 2002, 17:55 399
Tjej, 0 år
Question


Hej! Jag är en tjej på 14 år. På skolan ska vi ha sexualkunskap. Mitt problem är att jag inte klarar av det. Förra gången svimmade jag... Snälla hjälp mej! Jag vet inte vad jag ska göra!!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Du skriver ingenting om vad det är som gör att du inte klarar att ha sexualkunskap i skolan. Tycker du det är pinsamt, äckligt, snuskigt osv, eller är det så att er lärare tycker ni skall göra redovisningar och annat som du tycker är jobbigt?
Eftersom jag inte vet hur du känner, får jag ge dig ett mer allmänt råd.
Jag tycker att du skall prata med din lärare i ämnet, eller gå till din klassföreståndare om det inte är samma lärare, och berätta att du tycker detta med sexualkunskap är väldigt jobbigt. Förhoppningsvis kan ni diskutera er fram till hur ni kan lösa problemet, så du kan följa undervisningen utan att må så här dåligt.
Funkar inte detta, eller om du tycker det är jobbigt att prata med någon lärare om det, kan du antingen vända dig till skolsköterskan eller skolkuratorn. Du kan berätta för dom i förtroende hur du känner och sedan kan ni diskutera hur ni skall kunna förmedla det du sagt till den lärare som håller i sexualundervisningen, på ett sätt som du själv känner att du klarar av.
Dessa råd är de enda jag kan ge dig för tillfället då jag som sagt inte vet vad det är som är så jobbigt för dig att du svimmar, men förhoppningsvis kan du berätta det för någon av dom jag räknade upp och få hjälp med problemet där.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar