Frågor och svar om första gången

23 Sep 2002, 18:11 427
Kille, 0 år
Question


Hej !...

hej jag är en kille på 10 vårar ock jag har en tjej som är 4 år åldre och en gång ville hon ha sex med mej. Är det normalt att ha sex i denna ålder???...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nej, det är inte normalt för 10-åringar att ha sex då man alldeles för ung enligt min erfarenhet. Det är väldigt ovanligt att 10-åringar har sex med varandra, så det här problemet hade aldrig blivit om du hade varit med en jämnårig tjej. Nu är det faktiskt så att det är väldigt tidigt att ha sex även om man är 14 år som din tjej är. Oftast har man inte den mognaden som krävs för att man skall kunna ta ansvar för sin egen sexualitet, och har man då sex för tidigt kan man faktiskt göra så att man själv får problem med sex framöver.

Så jag tycker absolut att du skall säga till din tjej att det är för tidigt för dig att ha sex, och om hon inte förstår det, skulle du nog fundera över ifall du inte skulle försöka umgås med mer jämnåriga tjejer istället.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar