Frågor och svar om samlag

24 Sep 2002, 07:20 209
Tjej, 0 år
Question


hej... det är så att jag är oskuld, men har varit nära 1 gång... problemet va att han inte kom in i mig, jag är för trång... men det kom blod, jag undrar varför d gjorde det... han kom ju ens inte in i mig... och så undrar jag om det kommer att komma blod nästa gång..?? tacksam för svar...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det var sannolikt så att blodet kom från att mödomshinnan gav med sig lite grann. Det kan ta några gånger innan den ger med sig helt, och då kan det komma lite blod. Den kan också göra så att man tror att man är för trång, men det är alltså helt normalt. Vad ni kan göra är att försöka fler gånger om du vill, så kommer det här att ge med sig. Man får ta det lite lugnt och sluta om man tycker det gör ont. Det brukar dock underlätta om man har förspel där man smeker varandra osv, eftersom det gör att du blir våt i slidan. Sekretet har till uppgift att hålla slemhinnorna fuktiga så det inte blir för torrt när man har samlag. Men du behöver alltså inte vara orolig för att det blöder och för att du skulle vara för trång. Det kan ta flera gånger innan mödomshinnan ger sig helt och då får man ta det en bit i taget och inte stressa.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar