Frågor och svar om få kontakt

25 Sep 2002, 10:32 614
Tjej, 0 år
Question


Jag är 16 år och har nyligen träffat en underbar kille som är 26 år. vi har börjat dejta varandra, har träffats 3-4 ggr ungefär. han bor i en annan stad men dock inte särskilt långt härifrån. jag gillar honom väldigt mycket, emn är lite osäker på honom. det verkar som om han gillar mej minst lika mycket men jag ahr svårt att föreställa mej att han kan vara seriös när det gäller ett förhållande med mej. jag är trots allt 10 år yngre. jag är lite rädd att han bara är ute efter sex (vi har inte haft det än). är det för tidigt att fråga honom rakt ut hur seriös han är? ska jag vänta några månader? väldigt tacksam för svar!!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker absolut inte att det är för tidigt att fråga homom det du behöver ha svar på. Det är ju inget konstigt att du undrar över hur pass seriös han egentligen är då åldesskillnaden är betydande mellan er. Självklart kan det vara så att han faktiskt menar allvar med ert förhållande, men det skadar som sagt var inte att fråga. Enligt min erfarenhet så är det också så att den här typen av frågor som du har, faktiskt gör att man kan fördjupa relationen om det nu visar sig att ni båda är seriösa, eftersom det får en att prata om mer personliga saker än vad man kanske gör när man träffas så där i början. Så var inte rädd för att ta upp den här typen av diskussion, för då kommer du få en klarare bild av vad han är för en typ av person, hur hans värderingar ser ut, och hur han tänker kring saker och ting. Och det är värdefullt att få en bild av den andre tidigt i förhållandet, istället för att vänta några månader.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar