Frågor och svar om chlamydia

25 Sep 2002, 20:45 445
Annat, 0 år
Question


hallojsan jag är lite orolig för att min flickvän har fått klamydia men jag har aldrig haft det o hon hade det inte när vi träffades ..så jag undrar om kan man tillverka"" denna sjukdom tillsammans utan att man har den ?

Svar

För att "få" chlamydia så måste man haft sex med någon person som är smittat av chlamydia.Man kan inte få chlamydia om det är första gången för båda då man har sex.Sjukdomen sprids alltså vid samlag,kan ibland ge symptom ca en vecka efteråt med sveda när man kissar.flytningar och hos kvinnor också blödningsrubbningar. Sjukdomen kan också symptomfri.Man kan enkelt kontrollera sig om man är smittad genom ett urinprov.Tag kontakt med ungdomsmottagningen på din ort så får ni hjälp båda två.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar