Frågor och svar om få kontakt

26 Sep 2002, 15:27 174
Tjej, 0 år
Question


hej!
jag går i sjuan och jag tror att jag är kär i en kille som är lika gammal som jag, fast han går i en annan sjua. Men problemet är att han har en tjej och så vet jag inte om han tycker om mig. Ibland när jag tittar på honom så där i smyg så tittar han tillbaka och små skrattar. Gör han det för att han tycker att jag är löjlig eller kan det vara så att han gillar mig?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är ju alltid lite känsligt att försöka få en kille som redan har en tjej. Givetvis är det killen själv som avgör vem han vill vara tillsammans med, varför man kan säga att man inte kan ta någons kille om han själv inte vill bli tagen, men många anser ändå att man ska låta bli att försöka få uppmärksamhet från någon som redan är upptagen. Utifrån det du beskriver går det inte heller att säga ifall han gillar dig eller inte. Han har ju uppenbarligen märkt dig då han tittar och ler, men du vet ju inte riktigt vad han menar med det om du inte tar nästa steg och kanske tittar mer öppet på honom, eller t o m kontaktar honom personligen. Men då har vi ju det här med att han redan har en tjej, vilket gör att du kan få en massa negativ uppmärksamhet från kompisar osv om du försöker flirta mer öppet med honom. Du måste själv avgöra i det fallet vad du är beredd att riskera för att få den här killen, och sedan får du bestämma om du skall satsa på nästa steg eller inte.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar