Frågor och svar om göra slut

28 Sep 2002, 19:11 145
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Jag är en tjej på 13 år..
Jag va ihop me en kille nästan ett år, om man inte räknar me pauser å så.. när jag sen ville ta en paus sa han att de va okey, men samma helg när han åkte på handbollsläger dansade han med en annan tjej å jag blev sååå lessen! En vecka senare träffade han en tjej som han kysste å höll i handen, å jag försökte ta självmord när han ignorerade mej.. jag gråter fortfarande varje natt även om de va 4 månader sen vi gjorde slut.. Jag har varit ihop me en kille sen dess, men mest för att försöka glömma honom.... Borde jag säga vad jag känner, lr bara gå vidare å försöka glömma.. för när jag går förbi ställen vi va på blir jag lessen.. för vi hade verkligen de bra, även om vi bråkade ibland..

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Enligt min erfarenhet gör man oftast bäst i att liksom göra klart allting innan man försöker gå vidare och komma över en olycklig kärlek. Med det menar jag att det sannolikt är bäst för dig själv att prata med honom och ta reda på om det överhuvudtaget finns någon chans att det skall bli ni två igen så du vet om det ens är lönt att hoppas. Skulle det nu vara så att han är totalt ointresserad av att ta upp förhållandet igen, så kan det ibland kännas bättre när man ändå får prata igenom det hela och liksom göra ett avslut innan man går vidare på egen hand. Det är ju väldigt jobbigt att komma över en olycklig kärlek och därför kan det vara bäst att man verkligen är säker på hur det ser ut och fått prata ut med den man är kär i, innan man börjar jobba på att komma över sin olyckliga kärlek.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar