Frågor och svar om samlag

28 Sep 2002, 19:29 236
Tjej, 0 år
Question


Om killen kommer och han har kondom, måste han ta ur sin snopp ur slidan då eller går det bra om han kommer i kondomen?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det går bra om killen får sin utlösning i kondomen. Om du tittar på hur kondomen ser ut så ser du att det är en liten bit "för mycket" längst fram. Det blir som ett litet tomrum längst fram när man sätter på den. Det utrymmet finns just för att killen skall kunna få utlösning i slidan med kondom på, och det extra utrymmet är alltså tänkt för att sperman skall kunna ta vägen någonstans. Tänk bara på att killen efter utlösningen bör ta tag runt penisen med kondomen och dra ut den försiktigt. Kondomen kan nämligen bli lite sladdrig och sitta löst när penisen blir slak efter en utlösning. Så för att se till att man får ut den ordentligt utan att spilla, så gör man bäst i att hålla runt den när man drar ut penisen efter att man fått utlösning.

Den enda risk som finns med att få utlösning i kondom är att kondomen i sällsynta fall kan spricka och då finns givetvis en chans för tjejen att bli gravid. Kondomerna idag är utformade för att detta inte skall hända, och testas dessutom regelbundet för att se till att kvalitén är hög. Därför är risken minimal, men jag vill ändå säga att den finns, varför det ibland kan vara bra att kombinera kondom med något annat preventivmedel om man garanterat vill vara 100% säker.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar